Wat is LEAN

Lean is een managementpraktijk methodiek die erop gericht is om, vanuit het oogpunt van de klant, de hoeveelheid niet waarde-toevoegende activiteiten (‘waste’ of verspilling) in uw proces te verminderen met als doel om de kwaliteit en productiesnelheid te verhogen en kosten te verlagen.

Waste is:
“Anything other than the minimum amount of equipment, materials, parts, space and worker’s time which are absolutely essential to add value to the product” (aldus Shoichiro Toyoda, de president van Toyota).

Bedrijven die Lean hebben toegepast laten grote performanceverbeteringen zien. Lean is de Amerikaanse vertaling van de Japanse aanpak die als eerste door Toyota is gevormd vanuit meerdere procesoptimalisatie methodieken.
Deze methodiek van dagelijks verbeteren met voortdurende aandacht van alle medewerkers heeft de Japanse auto-industrie vanaf de tweede wereldoorlog gebracht tot waar zij nu staat; Van kwalitatief hoogstaande kopieermachine tot wereldleider en innovator.

Geplaatst in DIVERSEN